İzmir’de 60 yaşındaki Servet Polat, yediği kumbirden zehirlendi. Hastanede tedavi gördü ve çıktıktan 2 gün sonra hayatını kaybetti. Bu da salmonella bakterisini tekrar gündeme getirdi.
Gıda Mühendisi Ebru Akdağ, Hürriyet’ten Fulya Soybaş’a hangi yiyeceklerdez risk olduğunu anlattı. Akdağ’ın açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:
“Salmonella bakterisi gıda zehirlenmesine en sık yol açan bakterilerdendir. Bu bakteri, hayvanların bağırsak sisteminde doğal olarak bulunur ve dışkı yoluyla da çevreye yayılır.
Çiğ et ve ürünleri ile uygun-yeteri şekilde pişirilmemiş ve saklanmamış her tür hayvansal gıdadan insana bulaşabildiği gibi enfekte olmuş kişilerden de bulaşabilir.
Mesela, enfekte olan kişi tuvaletten çıktı ve ellerini yıkamadı, hele de o ellerle yemek hazırladıysa bu önemli bir yayılma nedenidir.