Basına yazılı açıklamada bulunan Şanlı şunları söyledi:

Anayasamızın 136. maddesindeki ifadesi ile “Laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek” herkesin hocası olma ve herkesi kucaklamak gibi bir özelliği taşımaktadır.

“İslam Dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek” görevi Diyanet İşleri Başkanlığı’na verilmiştir. Cefakâr Diyanet çalışanları, vatandaşlarımıza yurtiçinde ve yurtdışında Kur’an ve Sünnete dayalı olarak İslam Dininin emir ve yasaklarını öğretmektedir. Bu önemli görevi büyük bir heyecan ve özveri ile yerine getirmektedirler. Bu sebepledir ki vatandaşlarımız, din görevlilerimize ve bütün Diyanet çalışanlarımıza saygı ve hürmet göstermektedir. Zor şartlarda ve kısıtlı imkânlarla gece gündüz, bayram tatil demeden üstlendikleri görevi yerine getirmek için çaba sarf eden din görevlileri çok kıymetlidir. Yaptıkları görev de her türlü övgüye layıktır. Din görevlileri toplumumuzun önderleri, öncüleri ve hepsinden önemlisi de örnek kişileridir. 

YURT DIŞINDA GÖREV YAPAN DİN GÖREVLİLERİ

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde yurt dışında görev yapan din görevlileri, sadece camilerde değil, toplumun kalbinde hizmet veriyor. Ezan sesini Avrupa’nın merkezine taşıyan, çocuklara Kur’an-ı Kerim öğreterek kimlik bilinci aşılayan, gençlerin manevi arayışlarına rehberlik eden bu isimler, görevlerini bir meslekten öte bir gönül işi olarak görüyor. Görev yaptıkları ülkelerde Türk toplumunun dini ve kültürel değerlerini yaşatmak adına önemli bir misyon üstlenen din görevlileri, aynı zamanda gurbetteki vatandaşlarımıza yalnız olmadıklarını hissettiriyor; inanç ile aidiyet arasında güçlü bir köprü kuruyor.

Gurbetin ortasında ezan sesini duyurmak… Bir çocuğa Kur’an’ı, bir gence kimliğini öğretmek… Yurt dışındaki din görevlilerimiz, sadece camilerde değil, gönüllerde hizmet ediyor. Yurt dışındaki din görevlilerimiz, uzakları yakın ediyor. Dinimizi, kültürümüzü, kalbimizi taşıyorlar. Onlar, milletimizin gurbetteki sesi, duası, umudu.

TESK Genel Başkanı Palandöken’den 23 Nisan mesajı TESK Genel Başkanı Palandöken’den 23 Nisan mesajı

Din görevlileri, Türk çocuklarının kimliklerini yitirmeden yaşadıkları topluma uyum sağlamalarının en güçlü teminatıdır. Kimliksiz bir uyum değil, değerlerle yoğrulmuş bir entegrasyon için din görevlilerinin varlığı hayati önemdedir.,,

YURT DIŞINDA GÖREV YAPAN DİN GÖREVLİLERİNİN ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLARI

2015 yılında güncellen maaşlar, Avrupa’da artan gıda ve diğer giderlere rağmen maaşlarda artış olmadığından dolayı alım gücü düşmüş ve bir çok bölgede din görevlileri ekonomik sıkıntı çekmektedirler. Bunun için biran önce maaşlarında artış bekliyorlar. Eş durumundan dolayı yurt dışında görevlendirilen Kadın görevlilerin her türlü hizmeti yürütmelerine rağmen Avrupa’da yaptıkları çalışmalardan ,bırakın maaşı ek ders ücreti bile alamamaktadırlar. Gerek farklı camilere göreve gitmeleri ve gerekse Memur olduklarından ötürü her türlü harcama yaptıkları, bu da ekonomik olarak sıkıntıya girmeleri kaçınılmazdır. Bu itibarla Avrupa’da bu şekilde görevlendirilen personele ek ders ücretinin tahakkuk ettirilmesini istiyoruz. Türkiye’de almış oldukları sürücü belgeleri bir müddet sonra bulundukları ülkede geçersiz olduğundan dışişleri Bakanlığımızın konuyla ilgili çözüm görüşmelerini talep ediyorlar. Bulundukları ülkede sağlık sigortalarının Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından yapılmasını talep ediyorlar. Konut kiralarının yüksekliği nedeniyle sıkıntı çeken din görevlilerinin bulundukları ülkede lojman sorunun çözülmesini bekliyor ve talep ediyorlar.  Hükümetimizin bu sorunlara çözüm üretmesini bekliyor ve talep ediyoruz dedi.