İzmir'de 60 yaşındaki Servet Polat, yediği kumbirden zehirlendi. Hastanede tedavi gördü ve çıktıktan 2 gün sonra hayatını kaybetti. Bu da salmonella bakterisini tekrar gündeme getirdi.

Gıda Mühendisi Ebru Akdağ, Hürriyet'ten Fulya Soybaş'a hangi yiyeceklerdez risk olduğunu anlattı. Akdağ'ın açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

Bu besinleri sahur sofrasından eksik etmeyin... Bu besinleri sahur sofrasından eksik etmeyin...

"Salmonella bakterisi gıda zehirlenmesine en sık yol açan bakterilerdendir. Bu bakteri, hayvanların bağırsak sisteminde doğal olarak bulunur ve dışkı yoluyla da çevreye yayılır.

Çiğ et ve ürünleri ile uygun-yeteri şekilde pişirilmemiş ve saklanmamış her tür hayvansal gıdadan insana bulaşabildiği gibi enfekte olmuş kişilerden de bulaşabilir.

Mesela, enfekte olan kişi tuvaletten çıktı ve ellerini yıkamadı, hele de o ellerle yemek hazırladıysa bu önemli bir yayılma nedenidir.